Світ

В Австралії запустять виробництво ракет HIMARS для України

В Австралії запустять виробництво ракет HIMARS для України

Фото: lockheedmartin.com

США вироблятимуть ракети для Himars в Австралії

Завод поблизу Сіднея стане першим іноземним виробництвом такої зброї, яке США відкриють за межами країни. Однак перші випробування ракет заплановані лише на кінець 2025 року.

США планують відкрити в Австралії перший закордонний завод з виробництва керованих далекобійних ракет GMLRS для реактивних систем залпового вогню HIMARS, які відправлятимуть в Україну. Про це у середу, 13 березня, повідомило The Wall Street Journal з посиланням на американських та австралійських чиновників.

Ракети GMLRS виготовляє американська компанія Lockheed Martin. Вони оснащені супутниковою системою наведення та можуть вражати цілі до 80 км.

Зазначається, що оборонна промисловість США не може задовольнити попит та швидко поповнити запаси боєприпасів. Компанія Lockheed планує найняти шість австралійських інженерів для навчання виробництва, повідомляє видання.

“Швидке споживання боєприпасів в Україні та на Близькому Сході – від ракет до артилерійських снарядів – ускладнило здатність промислової бази США задовольнити попит і поповнити вичерпані запаси. Адміністрація Байдена прагне розробити кілька виробничих ліній у країнах-союзниках для критичної зброї, хоча це нелегко”, – йдеться у повідомленні.

За словами австралійських чиновників, першу партію з 12 ракет GMLRS планують протестувати наприкінці 2025 року, а до 2030 року країна розраховує виробляти тисячі боєприпасів щорічно. Перешкодами для здійснення плану можуть стати брак кадрів, труднощі у транспортуванні та дефіцит необхідних для виробництва компонентів.

Виробництво запланували на військовій базі, розташованій на околиці Сіднея. The Wall Street Journal наголошує, що це перший завод із виробництва такої зброї, відкритий США за межами країни.

Як повідомлялося, у новому пакеті допомоги США, серед іншого, передадуть Україні боєприпаси для HIMARS.

Нагадаємо, наприкінці минулого року у США випробували нову ракету для HIMARS.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button