Світ

В Австралії почалась масова вакцинація від коронавірусу

В Австралії почалася масова вакцинація від Covid-19. Одним з перших доз вакцини від коронавірусу отримав прем’єр-міністр країни Скотт Моррісон. Він назвав початок національної програми вакцинації “масштабним кроком”, який дозволить країні повернутися до нормального життя. Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на 112ua.

Очікується, що до березня буде вакциновано 4 мільйонів австралійців. Скотт Моррісон – в числі невеликої групи, що отримала перший курс вакцини Pfizer / BioNTech. Прем’єр-міністр зазначив, що вакцина усуває його “найбільший страх” на займаній посаді – “серйозні захворювання і масові смертельні випадки, які ми спостерігали за кордоном”.

У понеділок в Австралії починається більш широка “Фаза 1-A” вакцинації проти Covid-19 серед співробітників по догляду за людьми похилого віку та інвалідами, а також серед співробітників митної служби та центрів вакцинації.

Після цього планується проведення “Фази 1-B” для людей з ослабленим імунітетом і осіб після 70 років, а також жителів Австралії після 55 років і працівників служб екстреної допомоги. Планується, що переважній більшості населення вакцина буде введена до кінця жовтня.

Відзначимо, що в Міністерстві охорони здоров’я Ізраїлю вважають, що ризик захворювання Covid-19 знизився на 95, 8% серед людей, які отримали обидві вакцини Pfizer. Вакцина також на 98% ефективна в запобіганні лихоманки або проблем з диханням. Такі висновки були засновані на даних, зібраних на національному рівні до 13 лютого від жителів країни, які отримали друге щеплення як мінімум за два тижні до цього.

Back to top button