Світ

Уряд Німеччини пояснив меншу суму в бюджеті для військової допомоги Україні

Уряд Німеччини пояснив меншу суму в бюджеті для військової допомоги Україні

Фото: Mirella Frangella

Заступниця речника федерального уряду Крістіне Гоффманн

Берлін залишається найбільшим постачальником допомоги Києву в ЄС, зазначила заступниця речника федерального уряду Крістіне Гоффманн

Уряд ФРН в проєкті бюджету на 2025 рік справді заклав менше – чотири мільярди євро на військову допомогу Україні в розрахунку, що потреби Києва в військових матеріалах будуть покриватися переважно коштом заморожених російських активів. Це підтвердила заступниця речника федерального уряду Крістіне Гоффманн на брифінгу в п’ятницю, 19 липня.

Чиновниця назвала це “сигналом тривалої допомоги України” – Німеччина залишається найбільшим постачальником допомоги Києву в ЄС.

Вона наголосила, що вирішальним повинно стати то, що Україна має отримати 50 млрд дол. відповідно до ухваленого в червні країнами G7 рішення про використання доходів від заморожених російських активів. ЦІ фінанси будуть використані на військову допомогу, але також підуть і на відбудову

Гоффманн не стала “спекулювати” щодо того, що станеться, якщо не вдасться акумулювати гроші від активів російського ЦБ.

Представник німецького Мінфіну назвав рішення спрямувати на підтримку України фактично російських грошей “основною різницею у порівнянні з попередніми роками”.

Нагадаємо, що 8 липня Німеччина оголошувала про пакет допомоги Україні. Його головною “родзинкою” став комплекс ППО Patriot із запчастинами і ракетами.

Берлін таємно передав Києву партію зброї – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button