Світ

Уряд Естонії заборонив в’їзд патріарху Кирилу

Уряд Естонії заборонив в їзд патріарху Кирилу

Фото: patriarchia.ru

Естонія заборонила в’їзд патріарху Кирилу

Патріарх Кирил є одним із найбільших пропагандистів і розповсюджувачів путінської ідеології. Він виправдовував і підбурював до війни проти України.

В Естонії уряд заборонив в’їзд у країну російському патріарху Кирилу. Це стосується також 57 росіян. Про це повідомило Міністерство закордонних справ Естонії.

За словами міністра закордонних справ Маргуса Цахкни, цим людям заборонили в’їзд у країну, оскільки вони були залучені до грубих порушень прав людини або сприяли їх здійсненню.

“Патріарх Кирил є одним із найбільших пропагандистів і розповсюджувачів путінської ідеології. Давно пора було внести його до чорного списку. Він виправдовував і підбурював до війни проти України”, – зазначив міністр.

Крім того, заборону на в’їзд було також накладено на дев’ятьох переслідувачів і викрадачів правозахисника Володимира Кара-Мурзи, на яких ще не поширюються санкції ЄС, і на особу, причетну до смерті Сергія Магнітського.

“Естонія вважає, що переслідувачі та викрадачі Кара-Мурзи мають бути включені до глобального режиму санкцій у сфері прав людини. Ми продовжуватимемо домагатися безумовного і негайного звільнення всіх політичних в’язнів у Росії та судового переслідування осіб, відповідальних за репресії”, – заявив Маргус Цахкна.

Нагадаємо, Московський міський суд засудив російського опозиціонера та журналіста Володимира Кара-Мурзу до 25 років колонії суворого режиму.

Раніше повідомлялося, що уряд Чехії запровадив санкції проти патріарха Кирила. Йому заборонено в’їзд до Чехії, будь-які фінансові операції через чеські структури, також будуть заморожені будь-які його активи у країні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button