Світ

Уряд Болгарії схвалив закупівлю американських бойових машин Stryker

Уряд Болгарії схвалив закупівлю американських бойових машин Stryker

Фото: war.novyny.live

Болгарія придбає американські бойові машини Stryker

Раніше Держдеп США схвалив продаж Болгарії 183 машин Stryker і супутнього обладнання на загальну суму 1,5 мільярда доларів.

В Болгарії уряд схвалив закупівлю бойових машин Stryker американського виробництва для модернізації сухопутних військ країни та приведення їх у відповідність до стандартів НАТО. Про це повідомляє AP.

Рішення послідувало за тим, як Державний департамент США схвалив продаж Болгарії 183 машин Stryker і супутнього обладнання на загальну суму 1,5 мільярда доларів.

Як зазначили в уряді Болгарії, метою проєкту є досягнення Болгарією оперативної сумісності з союзниками по НАТО, а також набуття і підтримка можливостей для оборони країни самостійно, в рамках спільних операцій і в системі колективної оборони, а також для участі в операціях союзників за межами території країни.

Раніше повідомлялося, що у Болгарії незабаром розпочнеться будівництво нової військової бази НАТО. Вона включатиме в себе казарми для військових та будинки для зберігання техніки. Крім того, навколо неї прокладуть нові дороги.

Нагадаємо, Болгарія та США провели спільні військові навчання.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button