Світ

Українцям належить кожна десята нова компанія у Польщі

Українцям належить кожна десята нова компанія у Польщі

Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)

Українці продовжують підіймати економіку Польщі

Створені у цьому році українські бізнеси працюють переважно у будівництві, інформаційно-комунікаційні технології та сфері послуг.

Кожен десятий бізнес, який був створений у першій половині 2024 року у Польщі, належить українцям, а 77% нещодавно зареєстрованих іноземцями в Польщі бізнесів керували українці, повідомляє PAP.

За даними Польського економічного інституту (PIE), з січня 2022 року по червень 2024 року у Польщі було створено близько 59 800 українських активних індивідуальних підприємств (JDG).

Зазначається, що у першій половині 2024 року громадяни України створили понад кожен десятий бізнес у Польщі (11,2%), а 77% активних, нещодавно зареєстрованих іноземцями в Польщі бізнесів керували українці.

Як повідомили у PIE, частка українських підприємств, створених жінками в першій половині цього року, становить близько 35%, що нижче, ніж частка підприємств, створених польськими жінками за той самий період (38%).

“Ще у 2023 році частка українських жінок, які очолювали активні індивідуальні підприємства, була вищою, ніж частка польських жінок (37% проти 34%). У січні 2024 року ми зафіксували найнижчу частку JDG, створених громадянками України (31%), а в липні 2022 року – найвищу (44%)” – зазначає видання.

За даними Польського економічного інституту, українські індивідуальні підприємства, створені у першому півріччі цього року, працюють переважно в таких галузях, як будівництво (23%), інформаційно-комунікаційні технології (19%) та послуги (12%).

У звіті також зазначається, що за галузевою структурою бізнес, створений українськими чоловіками, відрізняється від бізнесів, створених жінками. Чоловіки найчастіше засновують підприємства, пов’язані з будівництвом (34%), інформацією та зв’язком (23%), а також транспортом та складським господарством (11%). Майже кожне третє підприємство, яким керують громадянки України, надає послуги (30%).

Раніше повідомлялося, що безробіття в Польщі впало до історичного мінімуму після напливу біженців з України.

Польща очікує на нову хвилю біженців з України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × three =

Back to top button