Світ

Українці вражають під час контрнаступу – Пентагон

Українці вражають під час контрнаступу - Пентагон

Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

ЗСУ поступово долають потужну оборону росіян

Контрнаступ ЗСУ проходить “у чудовому порядку на полі бою”, зазначив генерал-лейтенант Дуглас Сімс

Темпи контрнаступу української армії не є стрімкими, бо він відбувається в дуже складних умовах. При цьому ЗСУ вражають своїми діями. Про це сказав директор Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал-лейтенант Дуглас Сімс, повідомив напередодні Пентагон.

“Вони (українці – ред.) використовують нове обладнання і роблять це, зазнаючи обстрілів і бомбардувань, не кажучи вже про масштабне мінування з боку росіян. І там, де вони набирають сотні метрів на день, а в деяких місцях, можливо, і кілометр на день вони роблять це з великими витратами сил”, – заявив Сімс на брифінгу, відповідаючи на питання про темпи просування ЗСУ.

Американський генерал-лейтенант підкреслив, що контрнаступ проходить “у чудовому порядку на полі бою”, хоч і, можливо, не з тією швидкістю, яку б хотіли США.

“Це важкі бойові дії, вони ведуться у важкодоступній місцевості, під обстрілами, і, якщо врахувати все це, то це просто чудово”, – додав Дуглас Сімс.

Нагадаємо, з початку червня українська армія розпочали активні наступальні дії. З того часу вдалося звільнити до десятка населених пунктів і понад 200 кв. км території.

Також ЗСУ просуваються у районі Бахмута – на південному і північному флангах. Наші війська змогли взяти під контроль частину панівних висот.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button