Світ

Українці стали жертвами торгівлі людьми у Фінляндії

Українці стали жертвами торгівлі людьми у Фінляндії

Фото: pixabay.com

Фінська поліція викрила торгівців людьми, які діяли у будівельній сфері

Громадян Латвії, Естонії та України вводили в оману і залучали до примусових робіт у сфері будівництва.

У Фінляндії виявили ймовірні випадки торгівлі людьми у будівельному секторі, жертвами яких, зокрема, стали громадяни України. Про це 2 травня повідомила телерадіокомпанія Yle.

Фінська поліція спільно з естонськими колегами встановила, що іноземців з Латвії та Естонії заманювали до Фінляндії для роботи в умовах, що нагадують примусову працю.

Відповідачами у справі проходять 11 осіб. Прокуратура висунула їм обвинувачення, зокрема, у торгівлі людьми за обтяжувальних обставин, шахрайстві з пенсійними внесками та злочинах із застосуванням вогнепальної зброї.

Зазначається, що злочинна група отримала від своєї незаконної діяльності прибуток у розмірі 2,3 мільйона євро.

Попереднє розслідування показало, що підозрювані залучали працівників, які приїхали до Фінляндії, для виконання різноманітних завдань у сфері будівництва через низку фірм.

Правоохоронці вважають, що постраждалих вводили в оману, втягувати в борги, тож їхня згода на роботу не може вважатися добровільним вибором. Вони часто працювали понад установлений робочий день в поганих умовах, у кількох випадках без заробітної плати. Також щодо деяких співробітників застосовували насильство та погрози.

За даними поліції, потерпілих можуть бути сотні, переважно це громадяни Латвії, Естонії та України. Серед тих, хто опиниться на лаві підсудних – здебільшого естонці.

Раніше прикордонники перекрили міжнародний канал торгівлі людьми, через який українські жінки потрапляли у сексуальне рабство за кордоном.

У Мінсоцполітики розповіли про випадки торгівлі людьми серед біженців

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button