Світ

Українські полярники назвали перше тюленя року на честь морського дрона

Українські полярники назвали перше тюленя року на честь морського дрона

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Тюленя отримало ім’я SeaBaby Світозарович

Тюленя, яке народилося поблизу станції Академік Вернадський, отримало ім’я SeaBaby Світозарович на честь українського морського дрона.

Українські полярники обрали ім’я для першого тюленяти виду Ведделла, яке народилося цього року на острові Вінтер біля станції Академік Вернадський. Про це розповіли в Національному антарктичному науковому центрі.

Новонароджене дитинча отримало ім’я SeaBaby Світозарович. Назва складається з SeaBaby (морський малюк) і по батькові на честь біолога Світозара Давиденка, який першим знайшов тюленя.

Для вибору імені полярники отримали майже 400 пропозицій, серед яких були такі варіанти, як Микола, Пейджер, Гетьман і навіть Пончик. Пропозицію з назвою SeaBaby запропонувала користувачка Ольга Сабанська, яка за це отримає шеврон 29-ї антарктичної експедиції.

Наразі тюленяті 10 днів, і він активно росте. Незабаром він почне досліджувати океан, але самостійне життя та харчування розпочне через 7 тижнів, після завершення вигодовування.

До речі, неподалік станції нещодавно народилося ще одне тюленя, і очікується, що ще чотири вагітні самиці незабаром також народять дитинчат.

 facebook.com/AntarcticCenter

Раніше повідомлялося, що біля української антарктичної станції Академік Вернадський зафіксували новий рекорд швидкості вітру.

Поблизу станції Академік Вернадський народився перший тюлень

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 5 =

Back to top button