Світ

Українка в Італії балотується до Європейського парламенту

Українка в Італії балотується до Європейського парламенту

Фото: Facebook / Наталія Кудрик

Наталія Кудрик

Наталія Кудрика заявляє, що її пріоритет у Європарламенті полягатиме в тому, щоб українці мали майбутнє в ЄС.

Українська громада Італії закликала підтримати етнічну українку Наталію Кудрик, яка бере участь у виборах до Європарламенту від соціал-ліберальної партії Azione. Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький на своїй сторінці в Facebook.

“Просимо… 8-9 червня проголосувати за Наталку. Це зможуть зробити громадяни Італії, що проживають на території регіонів Лаціо, Тоскана, Умбрія, Марке, написавши її ім’я в бюлетені та вказавши партію Azione. Всі, хто проживає в інших регіонах і хотів би підтримати нашу кандидатку може проголосувати за партію, що її висунула”, – написав він.

Наталія Кудрик в інтерв’ю онлайн-газеті linkiesta розповіла, що у разі обрання її пріоритет у Європарламенті полягатиме в тому, щоб українці мали майбутнє, яке вони прагнуть і заслуговують: жити у свободі, в демократії, у верховенстві права, тобто в Європейському Союзі.

“Я хочу представляти європейські прагнення українців і переконати італійців у дуже чіткій, але заперечуваній істині: сьогодні Україна не становить небезпеки для Європи, а є окопом, з якого захищається свобода Європи. Якби Україна впала, то була б не останньою, а першою європейською державою, яка знову впала б під московське ярмо. Якщо ви хочете знати правду про Росію, вам потрібно говорити з громадянами України, Балтії та Фінляндії, а не з російськими політиками, дипломатами та журналістами. Багато в Італії думає, що знає усе про Росію, але вони знають лише те, що Росія вирішила, що вони мають знати”, – наголосила жінка-політик.


Наталія Кудрик живе в Римі з 2005 року. Вона має подвійне громадянство – українське й італійське, працює журналісткою.

Українка співпрацювала з такими медіа, як Український тиждень, 5 Канал, BBC Україна та Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода.

Раніше ми писали, що напередодні голосування за допомогу для України члени Палати представників внесли 137 поправок до законопроєкту H.R. 8035 про виділення Україні допомоги від США. П’ять правок до законопроєкту подала й українка конгресвумен Вікторія Спартц.

В Італії анонсували угоду про відновлення Одеси

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + two =

Back to top button