Світ

Україна відбила одну з найбільших механізованих атак росіян – ISW

Україна відбила одну з найбільших механізованих атак росіян - ISW

Фото: 23 окрема механізована бригада

Загарбники задіяли в атаці одночасно 11 танків, 45 ББМ, бойову машину Термінатор, 12 мотоциклів та близько 200 осіб особового складу

Аналітики востаннє фіксували механізовану атаку РФ розміром із батальйон на Донеччині у березні 2024 року.

Збройні сили України відбили в середу, 24 липня, одну з найбільших механізованих атак російських окупаційних військ з жовтня 2023 року на заході Донецької області. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Українські захисники зупинили посилену механізовану атаку росіян чисельністю до батальйону біля Костянтинівки після того, як противник просунувся до південно-східної околиці населеного пункту.

Загарбники задіяли в атаці одночасно 11 танків, 45 бойових броньованих машин, рідкісну бойову машину Термінатор, 12 мотоциклів та близько 200 осіб особового складу з кількох тактичних напрямків. Загалом удалось пошкодити або знешкодити 6 російських танків, 7 ББМ та всі 12 мотоциклів. Після знищення першої хвилі техніки росіяни відступили.

Востаннє аналітики Інституту вивчення війни фіксували механізовану атаку РФ розміром із батальйон на Донеччині у березні 2024 року. Але більші механізовані наступи ворог не проводив з перших днів чотиримісячної операції із захоплення Авдіївки у жовтні 2023 року.

Окупанти, ймовірно, хотіли просунутися далі до Костянтинівки, щоб захопити населений пункт та перерізати шосе Т-0524 Вугледар-Костянтинівка, гадають експерти.

ISW прогнозує, що росіяни найімовірніше не досягнуть оперативно значущих успіхів у цьому районі в найближчому майбутньому, навіть якщо досягнуть тактично значущих успіхів і змусять ЗСУ відступити з прилеглих позицій. Причина полягає в тому, що ця територія не має оперативно значущих цілей, бо в основному складається з полів та ізольованих невеликих поселень і не має поблизу значних тактичних висот.

Військові показали відбиття російського штурму в районі Курахового

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − eight =

Back to top button