Світ

Україна поки не отримає ATACMS, але є інші варіанти – Міллі

Україна поки не отримає ATACMS, але є інші варіанти - Міллі

Марк Міллі розповів про “варіанти” для України, які замінять ATACMS

Є деяке перебільшення того, що може зробити ATACMS, а що ні, наголосив американський генерал.

США поки що не готові постачати Україні ракети великої дальності ATACMS, але розглядають інші варіанти, щоб надати ЗСУ більше можливостей на полі бою з російськими агресорами. Про це сказав голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в інтерв’ю для Defense One, оприлюдненому напередодні.

Він наголосив, що поки що є політичне рішення не надавати ATACMS українцям. За його словами, “з військової точки зору, у нас відносно небагато ATACMS, і ми маємо переконатися, що у нас також є власні запаси боєприпасів”.

“А дальність дії зброї – я думаю, що є деяке перебільшення того, що може зробити ATACMS, а що ні… Радіус дії ATACMS більший, але є інші системи, які можуть забезпечити ту ж далекобійність”, – сказав генерал.

Марк Міллі уточнив, що є безпілотники з аналогічними можливостями, і що “британці мають пару систем”.

“Таким чином, є кілька інших речей, за допомогою яких ми могли б надати їм (українським військовим – ред.) деяку перевагу. Але прямо зараз ми не надаємо ATACMS”, – додав голова Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Напередодні ЗМІ повідомили, що на початку наступного тижня США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на 2,6 млрд доларів. Очікується, що до нього увійдуть шість типів боєприпасів, у тому числі високоточні авіаційні боєприпаси, а також буде багато інших позицій.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button