Світ

Україна отримає ATACMS до кінця наступного тижня – сенатор США

Україна отримає ATACMS до кінця наступного тижня - сенатор США

Фото: U.S. Army

ЗСУ гостро потребують ракет ATACMS

США можуть направити військову допомогу, включно з ракетами ATACMS, в Україну вже наступного тижня.


Голова комітету Сенату США з розвідки Марк Ворнер сподівається, що закон про допомогу Україні надійде на підпис президенту США у вівторок або середу, що запустить постачання ракет ATACMS дальнього радіуса дії до України. Про це він заявив в інтерв’ю каналу CBS News у неділю, 21 квітня.

 

“Я сподіваюся, як тільки це дійде до президента у вівторок або середу, ці відвантаження ATACMS більшої дальності будуть… запущені до кінця тижня”, – сказав сенатор.

 

На уточнювальне запитання, чи будуть це дійсно ATACMS більшої дальності, сенатор відповів: “Я вважаю, що адміністрація була готова в останні пару місяців підготувати або надати ATACMS. Це прописано в цьому законі”.

ATACMS – американські балістичні ракети наземного базування. Вони можуть нести як окремі боєголовки, так і касетні заряди. Запуск здійснюється з установок HIMARS або високомобільних артилерійських ракетних систем. 

Також конгресмени схвалили арешт заморожених активів Росії. Україна може розраховувати на суму до 8 млрд доларів.

Повідомлялося, що американські військові готові передати Україні далекобійні ракети ATACMS дальністю понад 180 миль (приблизно 290 кілометрів). 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + sixteen =

Back to top button