Світ

Україна одержить від Японії трансформатори та сонячні панелі

Україна одержить від Японії трансформатори та сонячні панелі

Фото: Міненерго України

Андо Наокі і Ярослав Демченков

Українське Міненергетики подякувало японським партнерам за цю поміч та наголосило на її важливості взимку

Японії передасть Україні нову партію гуманітарної допомоги, що передабчає, зокрема, трансформатори та сонячні панелі. Про це була мова під час зустрічі заступників міністра енергетики Ярослава Демченкова та Світлани Гринчук із представниками Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) на чолі з віцепрезидентом агентства Андо Наокі, повідомляє Міністерство енергетики України.

“Найближчим часом до України надійдуть трансформатори та сонячні панелі від японських партнерів”, – ідеться в повідомленні.

Наокі зазначив, що близько 40% допомоги, яку японська сторона надає Україні, – це підтримка енергетичного сектору країни.

Демченков подякував японським партнерам за підтримку. Він також наголосив на її важливому значенні для проходження зими в умовах ворожих атак. 

Зазначимо, голова МЗС Японії Йошімаса Хаяші під час візиту в Київ 9 вересня оголосив про готовність японської сторони розпочати найближчим часом переговори про укладення двосторонньої безпекової угоди з Україною.

Нагадаємо, японська опозиційна Партія інновацій у вівторок, 10 жовтня, виключила зі свого складу депутата Мунео Сузукі, який відвідав Росію без попередження. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button