Світ

Україна атакує РФ дронами зі штучним інтелектом – CNN

Україна атакує РФ дронами зі штучним інтелектом - CNN

Фото: aarok.fr

Міністерство оборони та Служби безпеки України відмовилися коментувати інформацію про дрони з ШІ

Україна побудувала повноцінну індустрію безпілотників, що дало їй технологічну перевагу проти РФ, зазначає ЗМІ.

Українські безпілотники зі штучним інтелектом намагаються знищити енергетичну галузь Росії. Поки що це працює. Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на джерела.

ЗМІ зазначає, що українські дрони успішно долітають до Москви, Рязані та інших російських міст, де розташовано великі нафтопереробні заводи країни-окупанта. Російська ППО не справляється, атаки все частіше стають успішними.

Атаки стали можливими завдяки використанню безпілотників з більшим радіусом дії та розширеними можливостями, деякі з яких навіть почали інтегрувати базову форму штучного інтелекту, щоб допомогти їм орієнтуватися та уникати перешкод.

Кожен БПЛА має термінальний комп’ютер із супутниковими даними та даними про місцевість. Точність стала можливою завдяки датчикам дрона. У нього з’явився “машинний зір”, який є формою ШІ. Дрон фактично навчили визначати географію та ціль, до якої він прямує. Він здатний визначити, де він знаходиться, не потрбуючи зв’язку із супутниками.

Міністерство оборони та Служби безпеки України відмовилися коментувати інформацію про дрони з ШІ.

ЗМІ зазначає, що Україна побудувала повноцінну індустрію безпілотників, що дало їй технологічну перевагу проти значно більшої робочої сили та промислового обладнання Росії.

Кілька експертів, з якими зв’язався CNN, сказали, що Україна завдала ударів не по сховищах палива, а по дистиляційних установках, де сира нафта переробляється та перетворюється на паливо чи інші похідні.

Експерти вважають, що ці атаки можуть мати більший вплив на російську економіку, ніж нинішні санкції.

Як ми вже писали раніше, Канада розглядає можливість закуповувати для власних оборонних потреб дрони, вироблені в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button