Світ

Угорщина вироблятиме БпЛА разом з Ізраїлем та Німеччиною

Угорщина вироблятиме БпЛА разом з Ізраїлем та Німеччиною

Фото: Facebook / Виктор Орбан

Віктор Орбан також анонсував будівництво в країні “однієї з найсучасніших фабрик боєприпасів у Європі”.

Угорщина підписала угоду про виробництво бойових безпілотників разом з ізраїльськими та німецькими компаніями в межах зусиль з розвитку своєї військової промисловості. Про це заявив угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан на церемонії відкриття нового заводу з виробництва бойових машин у місті Залаегерсег, на південному заході Угорщини, повідомляє Associated Press.

За його словами, мовиться співпрацю з ізраїльською компанією UVision та з німецьким партнером, назву якого він не уточнив.

“Якби я почув про країну, яка виробляє та розробляє військову техніку разом із німцями та ізраїльтянами, я б двічі подумав, чи варто зв’язуватися з ними. І це добра новина для кожного угорця”, – пояснив свою позицію голова угорського уряду.

Завод, у якому уряд Угорщини має 49% акцій, належить німецькій військово-технологічній компанії Rheinmetall. Будапешт нині намагається, таким чином, посилити свої бойові сили й збільшити виробництво військової техніки.

Прем’єр-мініст також анонсував, що незабаром розпочнеться робота щодо іншої інвестиції Rheinmetall у центральній частині Угорщини, що має стати “однією з найсучасніших фабрик боєприпасів у Європі”.

Урядовець також наголосив, що Угорщина в цьому році як член НАТО виконає очікування Альянсу щодо того, щоб країни-члени витрачали щонайменше 2% свого ВВП на оборону.

Партія Орбана бойкотувала засідання з ратифікації членства Швеції в НАТО

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button