Світ

Удари по Україні: в ракетах КНДР знайшли деталі з США та Європи

Удари по Україні: в ракетах КНДР знайшли деталі з США та Європи

Фото: Скриншот відео

За результатами дослідження, 75% компонентів було розроблено та продано компаніями, зареєстрованими в США

Спеціалісти CAR стверджують, що одна з ракет Північної Кореї “не могла бути зібрана раніше березня 2023 року”.

Ракети Північної Кореї, які РФ використовувала для ударів по Україні, містять компоненти американських та європейських компаній. Про це йдеться у звіті британської організації Conflict Armament Research (CAR), повідомляє CNN.

CAR вивчила 290 компонентів уламків північнокорейської балістичної ракети, які знайшли у січні у Харкові. За результатами дослідження, 75% компонентів було розроблено та продано компаніями, зареєстрованими в США. При цьому ще 16% компонентів, виявлених у ракеті, були пов’язані з компаніями, зареєстрованими в Європі, та 9% – з компаніями, зареєстрованими в Азії. Ці компоненти переважно становили систему навігації ракети, яку виробили у Північній Кореї.

Деталі були виготовлені між 2021 та 2023 роками. У CAR стверджують, що ракета “не могла бути зібрана раніше березня 2023 року” і вже в січні використовувалася Росією проти України.

“Північна Корея створила надійну мережу закупівель, здатну оминати режими санкцій, які діють протягом майже двох десятиліть”, – йдеться у звіті.

У коментарі СNN представники CAR заявили що, організація не розкриватиме назви компаній, чиї деталі знайшли в ракеті, бо нема доказів навмисних поставок компонентів до Північної Кореї.

Раніше ми писали, російські агресори застосували артилерійські снаряди з Північної Кореї для обстрілу села Вовчанські Хутори у Харківській області. 

KN-23: Росія могла атакувати Київ ракетами з КНДР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button