Світ

Удар по Ємену: Нетаньягу заявив про “довгу руку Ізраїлю”

Удар по Ємену: Нетаньягу заявив про довгу руку Ізраїлю

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу

Ізраїльський прем’єр зааявив, що удар по порту Ходейда за 1800 км був відповіддю на атаку хуситського безпілотника.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у суботу, 20 липня, заявив, що саме він ініціював удар по єменському порту, який, за його словами, не був цивільним, а використовувався з військовою метою.

Нетаньягу подякував військовим за успішний удар по цілі за 1800 кілометрів від кордонів Ізраїлю. За словами прем’єра, цей удар показує ворогам, що немає місця, куди не могла б дотягнутися довга рука Ізраїлю.

Також Нетаньягу сказав, що цей удар був відповіддю на атаку хуситського безпілотника, в результаті якої загинув громадянин Ізраїлю.

“І, нарешті, у мене є послання ворогам Ізраїлю: не помиляйтеся щодо нас. Ми будемо захищати себе всіма засобами на всіх фронтах. Кожен, хто заподіє нам шкоду, заплатить дуже високу ціну за свою агресію”, – наголосив Нетаньягу.

Раніше в суботу Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що авіація завдала ударів по порту Ходейда в Ємені. На оприлюднених відео видно палаючі склади з пальним та інші зруйновані об’єкти. У заяві ЦАХАЛ наголошується, що це відповідь на “сотні ударів по ізраїльській території за останні місяці”.

Також деякі ЗМІ повідомили, що Ізраїль діяв спільно з військовими США та Великобританії. Однак ця інформація досі не підтвердилася.

У політраді хуситів заявили, що збираються наростити військові операції проти Ізраїлю у відповідь на удари в районі порту Ходейда.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − twelve =

Back to top button