Світ

Удар по російських баржі й буксиру міг бути friendly fire – Плетенчук

Удар по російських баржі й буксиру міг бути friendly fire - Плетенчук

Фото: Baza

У Силах оборони півдня України не підтверджують удару по російських буксиру й баржі

Можливо, росіяни намагалися випробувати свої морські дрони, “якими вони хизуються, що вони в них є і вони обов’язково їх будуть застосовувати”.

Удар по російських баржі й буксиру в Азовському морі 8 червня міг бути friendly fire (“дружнім вогнем”) з боку російських же військ. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук, пише РБК-Україна.

“Зараз з позиції ВМС можу такий девіз сказати: “Це не ми”. Наразі нам невідомо про застосування з нашого боку. Нічого такого не відбувалося. Тому прокоментувати це я не можу. В мене наразі немає подібної інформації”, – сказав речник.

Плетенчук додав, що, можливо, росіяни намагалися випробувати свої морські дрони, “якими вони хизуються, що вони в них є і вони обов’язково їх будуть застосовувати”.

“Знаєте, у них взагалі friendly fire – це нормальна практика. Минулого разу так само Північний флот проводив навчання і вони ракетою знищили риболовний траулер. І це у них цілком прийнятно в принципі. Тому я припускаю можливість, що це був подібний інцидент”, – сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

Нагадаємо, у Росії соцмережі повідомляли, що саме безпілотники ЗСУ атакували буксир та баржу в Таганрозької затоці.

У соцмережає також було повідомлення про ймовірне ураження в Азовському морі великого десантного корабля, але цю інформацію в Силах оборони півдня не підтвердили.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button