Світ

Удар по Бєлгороду: у Шойгу визнали провал ППО

Удар по Бєлгороду: у Шойгу визнали провал ППО

Фото: Соцмережі

Сьогодні у Бєлгороді було гучно

Обстріл вівся двома ракетами Вільха з косетними боєприпасами і реактивними снарядами РСЗВ Vampire чеського виробництва, стверджують у Москві.

Цивільні громадяни загинули і були поранені у російському місті Бєлгород через те, що ППО збивала ракети. Про це повідомило Міноборони РФ у суботу, 30 грудня.

Російське оборонне відомство звинуватило в обстрілі Україну. Стверджується, що удар наносився двома ракетами Вільха з комаетники боєприпасами і реактивними снарядами РСЗВ Vampire чеського виробництва.

“Засобами ППО ракети Вільха та більшість реактивних снарядів РСЗВ Vampire було перехоплено. Декілька реактивних снарядів та касетні частини від збитих ракет Вільха потрапили по місту Білгород”, – заявили у відомстві Сергія Шойгу.

Станом на даний момент відомо про загибель 14 осіб, серед них двоє дітей, поранено ще 108 росіян.

У Міноборони РФ стверджують, що якби не ППО, то наслідки були б значно більшими. Там пообіцяли, що “цей злочин не залишиться безкарним”.

Раніше в суботу ЗМІ повідомили, що ЗСУ нанесли удар по військовим об’єктам у Бєлгороді. Але неефективна робота російської ППО завдала руйнувань цивільній інфраструктурі міста, стверджували джерела.

Нагадаємо, 29 грудня Росія здійснила одну з найбільш інтенсивних та масованих атак по Україні. Ворог запустив понад 150 ракет і дронів по житловим районам, об’єктам критичної інфраструктури, промисловим і військовим об’єктам по всій території України.

Вибухи пролунали у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Запорізькій, Сумській, Львівській, Дніпропетровській областях. Загинуло 39 осіб, більше 100 отримали поранення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button