Світ

У Зімбаве стрімко поширюється холера: оголошено надзвичайний стан

У Зімбаве стрімко поширюється холера: оголошено надзвичайний стан

Фото: Medicins Sans Frontieres

У столиці Зімбабве – спалах холери

Червоний Хрест повідомляє, що хвороба швидко поширюється в усіх 10 провінціях країни і може перетнути кордон.

У столиці Зімбабве Хараре через спалах холери, який забрав життя десятків людей, оголосили надзвичайний стан. Про це повідомляє ВВС.

Міністерство охорони здоров’я країни повідомило, що зареєстровано 7 398 випадків підозри на захворювання, 109 осіб перебувають у лікарнях, а також підтверджено 50 пов’язаних з холерою смертей.

У міській владі столиці країни кажуть, що цей спалах нагадує ситуацію в 2008 році, коли від холери померло понад 4 000 людей, і щонайменше 100 000 були інфіковані.

Міжнародна федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця заявляє про брак медичних працівників для лікування хворих, а також брак матеріалів, необхідних для зупинки поширення хвороби.

Зазначається, що Зімбабве бореться зі спалахом холери протягом останніх місяців через відсутність доступу до чистої води. Епіцентром останнього спалаху є густонаселене передмістя Хараре Кувадзана, на яке припадає майже половина зареєстрованих випадків захворювання.

Червоний Хрест повідомляє, що хвороба швидко поширюється в усіх 10 провінціях країни і може перетнути кордон.

Раніше повідомлялося про спалах холери на північному заході Ефіопії. Найбільша кількість хворих – понад 60 тисяч – виявлено у Малаві. Осередки цього захворювання у 2023 році зафіксовано в 14 африканських країнах.

Підрив росіянами Каховської ГЕС: спалахів холери вдалося уникнути

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button