Світ

У жовтні Росія може домовитися з Іраном про передачу ракет – ISW

У жовтні Росія може домовитися з Іраном про передачу ракет - ISW

Фото: Скриншот

Росія та Іран посилюють військово співпрацю

Це може статися одразу після закінчення дії резолюції Ради безпеки ООН 2231, що забороняє Тегерану подібні угоди.


Іран може домовитись з Росією про передачу ракет після закінчення дії резолюції Ради безпеки ООН 2231, що забороняє йому такі угоди, 18 жовтня. Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW)

 

Звіти української та ізраїльської розвідок свідчать про те, що Росія прагне придбати іранські балістичні ракети Fateh-110 і  Zolfaghar, обидві з яких мають радіус дії 300 кілометрів або більше.

 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідав іранський стенд на військовій виставці в Москві в серпні, під час якої іранські офіційні особи продемонстрували йому різні іранські ракетні системи, включаючи Zolfaghar.

 

 

 

Зазначається, що Шойгу також обговорив закінчення терміну дії ракетних обмежень резолюції Ради безпеки ООН 2231 з міністром оборони Ірану бригадним генералом Мохаммадом Реза Аштіані.

Резолюція Ради Безпеки ООН 2231 – це резолюція, яка схвалює ядерну угоду з Іраном 2015 року, яка призупинила дію санкцій ООН, пов’язаних з ядерною зброєю, і встановила дати припинення дії санкцій проти Ірану, пов’язаних із ракетами та іншими озброєннями.

Тепер не мопеди. Іран модернізував “шахеди”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button