Світ

У Європі затримки авіарейсів зросли на 400%

У Європі затримки авіарейсів зросли на 400%

Фото: DW (архівне фото)

Звіт представляє результати моніторингу аеронавігаційних служб Єдиного європейського неба

Основною причиною цих затримок була недостатня пропускна здатність диспетчерського управління повітряним рухом.

Число затримок рейсів в ЄС зросло на понад 400% порівняно з попередніми роками. Про це повідомляє найбільша асоціація авіакомпаній ЄС (припадає 70% європейських авіаперевезень) Airlines for Europe.

“Розрив між попитом на авіакомпанії та пропускною спроможністю повітряного простору Європи ризикує взагалі не скоротиться, оскільки в ЄС не змогли забезпечити належну пропускну здатність повітряного простору”, – попереджає асоціація.

Звіт представляє результати моніторингу аеронавігаційних служб Єдиного європейського неба.

“Це не просто звіт; це заклик до дії. Нам потрібно покращити пропускну спроможність повітряного простору Європи, провести реформи в її діяльності для більш ефективної роботи авіакомпаній”, – каже директорка асоціації Уранія Георгуцаку.

Основною причиною затримок була недостатня пропускна здатність диспетчерського управління повітряним рухом (АТС), погода та інші причини. Згубно вплинула і війна в Україні. Середня затримка вильоту з різних причин склала 19,03 хвилини на рейс.

Окрім проблем із пропускною спроможністю аеропорту, постачальники аеронавігаційних послуг (ANSP) виявилися неготовими до відновлення трафіку, а інші постраждали від збоїв у роботі мережі. Згубно вплинуло і повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, що в ніч проти понеділка, 28 серпня, у Москві на прийом і відправку літаків закрили аеропорт Внуково і Домодєдово. 

Московські аеропорти обмежили польоти через “атаку БПЛА”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button