Світ

У Європі через коронавірус скасовують масові заходи

Влада європейських країн скасовує великі масові заходи через коронавірус. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на УНН.

Так, в суботу, 29 лютого, у Франції оголосили про скасування всіх громадських заходів за участю понад 5 тисяч осіб в закритих приміщеннях. Про це заявив міністр соціальних справ і охорони здоров’я Олів’є Веран. Це сталося після екстреного засідання в Єлисейському палаці за участю президента Еммануеля Макрона.

Серед великих скасованих заходів у Франції – паризький напівмарафон, в якому планували взяти участь 44 тисячі спортсменів, виставка інвестицій в нерухомість в Каннах, карнавал в місті Ансі, на один день буде скорочена сільськогосподарська виставка в Парижі. Муніципальні вибори 15 і 22 березня поки вирішено не скасовувати.

На схожий крок раніше пішла Швейцарія, там скасовані всі великі заходи чисельністю понад 1000 осіб. Найбільш значний з них – женевський автосалон, на який повинні були приїхати понад 600 тисяч людей. Раніше також була скасована найбільша в світі туристична виставка в Берліні.

Кількість тих, хто заразилися SARS-CoV-2 у Франції, зросла до 100 осіб. 2 людей померли, 12 одужали. Влада Німеччини раніше попередила про початок в країні епідемії.

Нагадаємо, в Італії кількість заражених коронавірусом уже понад тисячу осіб, 29 – померли.

Back to top button