Світ

У ЄС відреагували на рішення Угорщини спростити в’їзд для росіян

У ЄС відреагували на рішення Угорщини спростити в їзд для росіян

Фото: zn.ua

У ЄС закликали вжити заходів проти Угорщини за видачу віз громадянам Росії

Рішення Угорщини послабити візові обмеження для російських туристів “відкриє двері для шпигунів”, вважають в ЄС.


Рішення Угорщини послабити візові обмеження для російських туристів – це “відчинені двері для шпигунів”, і лідери ЄС мають вжити термінових контрзаходів. Про це заявив голова найбільшої партії Європарламенту Європейська народна партія Манфред Вебер, пише Financial Times.

 

За його словами, видача європейських віз дасть змогу росіянам, які не пройшли перевірку, безперешкодно подорожувати більшою частиною ЄС і викликає “серйозні побоювання щодо національної безпеки”.

 

Вебер надіслав листа президенту Європейської ради Шарлю Мішелю з проханням порушити це питання на наступному саміті лідерів у жовтні. Політик також закликав ЄС вжити суворих заходів для захисту цілісності Шенгенської зони.

 

Євродепутат вважає, що необхідність нової імміграційної системи в Угорщині “сумнівна”, і попередив, що вона може “створити серйозні лазівки для шпигунської діяльності та потенційно дозволити великій кількості росіян в’їжджати до Угорщини за мінімального контролю, створюючи серйозний ризик для національної безпеки”.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + eight =

Back to top button