Світ

У ЄС придумали, як поставити Україні мільйон боєприпасів – ЗМІ

У ЄС придумали, як поставити Україні мільйон боєприпасів - ЗМІ

Фото: mil.in.ua

Дипломат ЄС наголосив, що пріоритетом є забезпечення України достатньою кількістю снарядів для відбиття російських атак

Франція вважає, що перш ніж вдаватися до іноземних постачальників, ЄС повинен фактично не досягти березневої мети поставок.

Євросоюз побоюється, що не зможе вчасно поставити Україні мільйон артилерійських боєприпасів, тому допускається варіант, що їх почнуть закуповувати в країнах, які не перебувають у Євросоюзі. Про це повідомляє видання Politico.

Французький анонімний дипломат вважає, що перш ніж вдаватися до іноземних постачальників, ЄС повинен фактично не досягти березневої мети.

“Поки ми не дійдемо такого висновку, ми не будемо цього робити (купувати за кордоном), але якщо нам доведеться пристосовуватися, ми пристосуємося”, – заявив він.

Директор Європейської служби зовнішніх дій з питань миру, безпеки та оборони Бенедикта фон Зехерр-Тосс заявила, що до березневого крайнього терміну ще далеко. Проте, навіть якщо мета не буде досягнута до цього місяця, Київ зрештою отримає обіцяні боєприпаси.

“Питання в тому, чи досягнемо ми мети до березня, чи коли-небудь пізніше, у 2024 році”, – пояснила чиновнця.

Дипломат ЄС наголосив, що пріоритетом є забезпечення України достатньою кількістю снарядів для відбиття російських атак, а не для захисту європейської промисловості.

Президент Латвії Едгарс Рінкевічс також заявляв, що вже давно виступає за те, що якщо в ЄС бракує боєприпасів або техніки, то необхідно купити її десь іще й дати Україні.

Як ми вже писали раніше, постачання США артилерійських снарядів стандарту НАТО в Україну скоротилося більш ніж на 30% з того часу, як минулого місяця почалася війна Ізраїлю проти палестинського радикального угруповування ХАМАС в секторі Гази. 

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що ЄС відстає від свого плану надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року. 

Зазначимо, що в західних країн закінчуються запаси боєприпасів, які можна було б надати Україні. В НАТО закликали союзників збільшити виробництво боєприпасів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button