Світ

У ЄС анонсували новий пакет санкцій проти РФ

У ЄС анонсували новий пакет санкцій проти РФ

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель

Нові санкції проти Росії можуть бути ухвалені вже у середу. Вони міститимуть як персональні санкції, так і санкції проти цілих галузей економіки країни-агресорки.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Рада ЄС завершує роботу над 12-м пакетом санкцій проти Росії. Про це він сказав у понеділок, 13 листопада після засідання Ради ЄС із закордонних справ, передає Радіо Свобода.

Боррель зазначив, що новий пакет санкцій може бути погоджений і представлений уже цього тижня. Він включатиме як персональні санкції, так і економічні та галузеві санкції.

“Цей 12-й пакет включатиме більше списків; нові заборони (імпорту та) експорту – серед них, щодо алмазів – дії щодо посилення ліміту ціни на нафту, щоб зменшити дохід, який Росія отримує від продажу своєї нафти не нам, а іншим; боротьба з обходом і, як я вже сказав, заборона діамантів”, – зазначив головний дипломат ЄС.

За його словами, наразі тривають узгодження останніх деталей цього пакета.

“Він буде складений рішенням Ради, яка схвалить відповідні рішення, й регламентом Ради, який міститиме вказівки для держав-членів, як ці рішення втілювати”, – сказав Боррель.

Він також заявив, що цей регламент Ради може бути схвалений у найближчу середу.

Раніше Боррель підбив підсумки засідання Ради ЄС, зазначивши, що Україна буде залишатися головним пріоритетом для Євросоюзу.

Боррель розкрив подробиці 12 пакету санкцій ЄС проти РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button