Світ

У Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

У Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

Фото: Скриншот

Сходження благодатного вогню

Цього року ізраїльська поліція з міркувань безпеки суттєво обмежила присутність віруючих у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі – не більше 1800 осіб усередині, та 1200 – поряд зі святинею.

Сьогодні, у Велику суботу, 15 квітня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі відбувається щорічна урочиста церемонія сходження Благодатного вогню. Ютуб-трансляцію церемонії сходження Благодатного вогню публікує 24 Канал.

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. Вогонь із Єрусалиму розвозять у різні країни світу.

Повідомляється, що цього року ізраїльська поліція з міркувань безпеки суттєво обмежила присутність віруючих у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі – не більше 1800 осіб усередині, та 1200 – поряд зі святинею, а раніше церемонію дозволялося відвідати 10 тисячам людей.

Крім того, влада Ізраїлю закрила Храмову гору для іудеїв та туристів-немусульман до кінця Рамадану, який триватиме до 21 квітня.

 

УНІАН повідомляє, що диво сходження Благодатного вогню цього року сталося о 14:50 за Києвом.

” Паломники вмивалися Благодатним вогнем, освячуючи обличчя, одяг та вітали один одного різними мовами “Христос Воскрес!” – “Воістину Воскрес!” Це момент загальної величезної радості, тому в Єрусалимі склалася традиція вітати один одного з Великоднем одразу після сходження вогню. Люди передавали Вогонь усім, хто був у храмі. Також його змогли отримати всі, хто очікує дива сходження біля храму та на вулицях старого міста”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Києві посилять контроль за безпекою на Великдень.

СБУ попереджає про можливі провокації РФ на Великдень


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button