Світ

У Японії призначили нового прем’єр-міністра

Фуміо Кісіда заявляв, що основним пріоритетом його роботи буде політика, спрямована на економічне зростання країни та підвищення доходів більшої кількості громадян

Парламент Японії обрав прем’єр-міністром країни 64-річного Фуміо Кісіду – колишнього міністра закордонних справ країни та лідера правлячої Ліберально-демократичної партії.

Кандидатуру Кісіди підтримали обидві палати японського парламенту, – інформує 1NEWS.

Раніше Фуміо Кісіда заявляв, що основним пріоритетом його роботи буде політика, спрямована на економічне зростання країни та підвищення доходів більшої кількості громадян.

Утім, йому доведеться встигнути провести ревізію системи охорони здоров’я Японії, кампанії з вакцинації та інших заходів до можливого загострення ситуації з COVID-19 взимку.

Нині близько 60 відсотків населення Японії отримали щеплення від коронавірусу, але місцевій системі охорони здоров’я все одно загрожує перевантаження внаслідок нової хвилі пандемії.

Новому прем’єрові та Ліберально-демократичній партії невдовзі доведеться пережити ще одну передвиборчу кампанію – вибори парламенту країни призначені на середину листопада.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button