Світ

У Якутії горить ліс на площі понад 433 тис. га

У Якутії горить ліс на площі понад 433 тис. га

Фото: regnum.ru (ілюстративне фото)

У Якутії масштабна лісова пожежа

У гасінні пожеж задіяно 1 тис. 556 осіб та 155 одиниць техніки. Задимленість спостерігається у 47 населених пунктах.

На території Якутії зафіксовано 68 природних пожеж на площі понад 433 тис. га. Про це повідомляє пресслужба ГУ МНС Росії по республіці, передають росЗМІ.

Зазначається, що за добу площа пожеж збільшилася у зв’язку з проведенням зустрічних відпалів на пожежах, а також з приростом площ пожеж у зоні контролю. У гасінні пожеж задіяно 1 тис. 556 осіб та 155 одиниць техніки.

За даними космічного моніторингу, задимленість спостерігається у 47 населених пунктах Кобяйського, Алданського, Верхоянського, Мирнінського, Томпонського, Олекмінського, Сунтарського, Намського, Мегіно-Кангаласького районів та Якутська.

Перевищення ГДК хімічних речовин у повітрі діоксидом азоту встановлено в селі Сунтар.

Заступник міністра екології, природокористування та лісового господарства Якутії повідомив на брифінгу, що 21 серпня за наявності ресурсної хмарності запланована робота літака-зондувальника у Гірському районі.

Як відомо, пожежонебезпечний сезон розпочався у Якутії з 6 травня. З липня в республіці запроваджено режим НС федерального характеру. На всій території регіону встановлено особливий протипожежний режим.

Нагадаємо, у Республіці Тува через ситуацію з лісовими пожежами запровадили режим надзвичайної ситуації.

Раніше повідомлялося, що масово горять ліси в Сибіру. Також в столиці Бурятії Улан-Уде – сталася масштабна пожежа. Палала суха трава, горіли паркани та надвірні споруди. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × one =

Back to top button