Світ

У ВООЗ оцінили масштаби лиха через землетрус у Туреччині


У ВООЗ очікують, що найближчими днями кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії збільшиться щонайменше вдвічі.

Землетруси в Туреччині та Сирії стали найсильнішим стихійним лихом у регіоні за останнє століття. Про це у вівторок, 14 лютого, заявив Ганс Клюге, регіональний директор ВООЗ у Європі, пише Politico.

 

Потужні землетруси, які обрушилися на центральну частину Туреччини та північний захід Сирії трохи більше тижня тому, стали найсильнішим стихійним лихом у регіоні за останнє століття”, – заявив Клюге.

 

Він зазначив, що в регіоні внаслідок стихії загинуло понад 36 тисяч осіб, також щонайменше 26 млн осіб в обох країнах потребують гуманітарної допомоги. При цьому Клюге зазначив, що ці цифри можуть бути не остаточними і зазначив, що ВООЗ очікує, що жертв і постраждалих може бути вдвічі більшим.

 

Представник ВООЗ також звернув увагу, що медична система у Туреччині працює на межі, оскільки в країні велика кількість поранених.

 

“Ми ініціювали найбільше розгортання бригад невідкладної медичної допомоги в Європейському регіоні ВООЗ за всю нашу 75-річну історію. Їхня мета – підтримати пошкоджені медичні установи”, – додав Клюге.

 

Нагадаємо, 6 лютого на південному сході Туреччини сталися два землетруси, магнітудою понад сім балів, які торкнулися сусідньої Сирії.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button