Світ

У Відні з’явився спеціальний трамвай для вакцинації від грипу

У Відні запустили спеціальний трамвай для вакцинації від грипу, щоб збільшити її обсяги та привернути увагу людей, інформує 1NEWS з посиланням на ЄП.

Трамвай, що розпочав роботу минулого тижня, частково є елементом інформаційної кампанії, але при цьому допомагає швидше провакцинувати усіх охочих.

Медики сподіваються, що своєчасна вакцинація від грипу перед традиційним сезоном захворюваності допоможе зменшити кількість хворих, відтак і навантаження на лікарні на тлі “другої хвилі” епідемії коронавірусу.

Як повідомив мер Міхаель Людвіг, австрійська столиця вже закупила 400 тисяч доз вакцини від грипу. Це дозволить вакцинувати близько 25% населення.

Отримати вакцину можна як у переобладнаному трамваї, так і в низці лікарень Відня.

“Ми хочемо, щоби вакцинувалися якомога більше віденців, щоб спроможності лікарень вистачило – тому що ми не знаємо, що нас чекає взимку з коронавірусом”, – каже він.

Окрім того, Відень створив можливість для людей з підозрою на коронавірус здати тест, не виходячи з дому – до них приїздять спеціальні велосипедні кур’єри.

На Відень наразі припадає понад половина усіх нових заражень в Австрії, зараз хворі на коронавірус близько 4500 мешканців столиці.

В Австрії, як і багатьох інших країнах, на початку вересня щоденна кількість заражень коронавірусом почала зростати. Днями показники наблизилися до найвищих, які реєстрували під час “першої хвилі” – близько 900-1000 випадків.

Населення Австрії – близько 9 мільйонів осіб.

 

 

Back to top button