Світ

У Венесуелі заарештували іноземців, які ніби планували вбити Мадуро

У Венесуелі заарештували іноземців, які ніби планували вбити Мадуро

Фото: Bloomberg

Лідер Венесуели Ніколас Мадуро

Міністр внутрішніх справ Венесуели Діосдадо Кабельо стверджує, що вилучено сотні одиниць зброї під час затримання підозрюваних.

У Венесуелі повідомили про арешт трьох громадян США, двох громадян Іспанії та громадянина Чехії, яких вони підозрюють у змові з метою повалення чинної влади. Як у неділю, 15 вересня, повідомляє Politico, глава МВС Діосдадо Кабельо заявив, що заарештовані планували вбивство венесуельського лідера Ніколаса Мадуро та інших високопосадовців.

 

“Вони зв’язалися із французькими найманцями, із найманцями зі Східної Європи, і вони брали участь в операції з нападу на нашу країну”, – заявив Кабельо.

 

За його словами, у ході поліцейської операції щодо запобігання змови було конфісковано 400 одиниць вогнепальної зброї.

 

Кабельо заявив також, що затримані іспанці підозрюються у зв’язках із іспанськими спецслужбами. Уряд Іспанії відкинув ці твердження.

 

У свою чергу, в Державному департаменті США підтвердили, що троє американських громадян, у тому числі один військовослужбовець ВМС, утримуються у Венесуелі, але там відкинули будь-який зв’язок із замахом.

“Будь-які заяви про причетність США до змови з повалення Мадуро є категоричною неправдою. Сполучені Штати продовжують підтримувати демократичне вирішення політичної кризи у Венесуелі”, – заявив представник Держдепартаменту.

Нагадаємо, 29 липня чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро оголосили переможцем виборів з 51% голосів порівняно з 44% в опозиціонера Едмундо Гонсалеса. Опозиційні партії стверджують, що їх кандидат набрав 70% голосів. 

Після оголошення результатів президентських виборів в країні розпочалися стихійні мітинги. Їхні учасники вважають, що влада сфальсифікувала результати голосування на користь Мадуро.

ЄС не визнає Мадуро президентом – Боррель

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + 5 =

Back to top button