Світ

У Венесуелі масові протести проти результатів виборів

У Венесуелі масові протести проти результатів виборів

Фото: gettyimages

Протест у Каракасі

Учасники протестів стверджують, що перемога Ніколаса Мадуро – фальсифікація. Поліції подекуди довелося застосувати сльозогінний газ.

У Венесуелі, у понеділок, 29 липня, розпочалися стихійні мітинги після президентських виборів. Їхні учасник вважають, що влада сфальсифікувала результати виборів на користь чинного глави держави Ніколаса Мадуро, повідомляє Reuters.

Зазначається, що у столиці Каракасі та інших містах громадяни вдалися до “качеролазо” – традиційного для Латинської Америки виду протесту, коли натовп гучно шумить кухонним приладдям. Проте згодом ці зібрання стали агресивнішими, на вулицях запалали елементи дорожньої інфраструктури. Мітингарі почали трощити статуї попередника Мадуро Уго Чавеса. Поліції подекуди довелося застосувати сльозогінний газ.

Як повідомлялося, Ніколас Мадуро втретє здобуває перемогу на президентських виборах у Венесуелі. Після підрахунку 80% голосів Мадуро набрав понад 51% голосів, випередивши кандидата від Демократичної унітарної платформи Едмундо Гонсалеса Уррутіа, який набрав понад 44%.

Опозиція стверджує, що її кандидат Едмундо Гонсалес Уррутія набрав 70% голосів, а не 44%, як повідомила Виборча рада країни.

Лідери країн Латинської Америки сумніваються в чесності перемоги Мадуро

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 2 =

Back to top button