Світ

У Великобританії хворих на коронавірус безкоштовно протестують на антитіла

У Великобританії людей, хворих коронавірусом, будуть тестувати на антитіла безкоштовно. Відповідну програму запустив уряд країни, повідомляє Sky News, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Нова урядова програма призначена для збору даних про захист антитіл для людей після зараження різними варіантами коронавірусу. Набуде чинності вона з вівторка, 24 серпня. Це означає, що будь-яка людина у віці від 18 років і старше, що проживає в Англії, Уельсі, Північній Ірландії та Шотландії зможе взяти участь в програмі при проходженні тесту ПЛР.

Якщо в учасника виявиться позитивний результат на коронавірус, йому будуть відправлені два домашніх тесту на антитіла. За допомогою тесту потрібно буде взяти аналіз крові з пальця і відправити його назад в лабораторію. Перший з цих тестів слід здати якомога швидше після отримання пацієнтом позитивного результату, а другий – через 28 днів. Зазначається, що в програмі будуть задіяні до 8000 осіб.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров’я оголосило, що всім підліткам у віці 16 і 17 років в Англії буде запропонована перша доза вакцини проти Covid – 19 до понеділка, 23 серпня.

Back to top button