Світ

У Варшаві відбувся протест проти карантину

В суботу у Варшаві спалахнула акція протесту проти карантину, для розгону якої поліція використовувала силу і сльозогінний газ. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“На жаль, ми маємо справу з випадками агресії щодо поліції. Через напади на державних службовців ми використовували методи прямої конфронтації, такі як фізична сила і (сльозогінний) газ”, – йдеться у повідомленні варшавської поліції.

Сотні протестувальників в Старому місті Варшави вимагали від уряду прискорити вихід з карантину і дозволити підприємствам відновити роботу, щоб вони могли протриматися на плаву.

Демонстранти несли плакати із написами “Робота і хліб” і “Знову буде нормально”.

Поліція заблокувала запланований марш, заявивши у Twitter, що публічні збори, як і раніше, заборонені урядовими обмеженнями. За інформацією відомства, поліцейські не затримували нікого, хто мав недоторканість.

Cенатор і член головної опозиційної групи Польщі, Громадянської коаліції”, Яцек Бері заявив, що він був затриманий поліцією під час акції протесту і що проти нього застосували силу.

Поліція стверджує, що сенатор сам сів в поліцейську машину і відмовився залишити її.

Посада сенатора гарантує Бері імунітет від судового переслідування за участь в акції протесту і порушення карантинних обмежень.

Голова “Громадянської коаліції” Борис Будка очікує, що міністр внутрішніх справ і голова поліції Варшави пояснять застосування сили під час суботньої акції протесту.

У спробах врятувати економіку, в останні тижні уряд Польщі послаблює обмеження, введені у зв’язку із пандемією коронавіруса. Очікується, що у понеділок відкриються перукарні та ресторани з дотриманням нових заходів безпеки.

Back to top button