Світ

У Варшаві перекриють автостраду заради качок

У Варшаві перекриють автостраду заради качок

Фото: the-warsaw.com

Міграція крохалів

Весною різновид маленьких диких качок з виводком пташенят мігрує з місцевого парку до Вісли. Однак на шляху вони мають кілька вулиць і шестисмугову автостраду.

Міська влада Варшави в середині квітня заблокує одну з головних автострад столиці – шестисмугову Віслостраду через щорічну “ходу” маленьких качок, повідомляє The Warsaw.

 

Йдеться про міграцію місцевого виду птахів крохалів, які належать до диких представників сімейства качиних. Екологи вважають варшавських крохалів великою рідкістю (у Польщі їх лише п’ять тисяч). Їх можна впізнати по чубчику на голові у вигляді коричневого пір’я.

 

Видання зазначає, що протягом року цей вид качок зазвичай гніздиться в місцевому парку Лазієнки Крулевскі, проте, після народження дитинчат, птахи мігрують ближче до річки Вісла, де вони можуть полювати на рибу.

 

Однак на шляху до річки крохалям потрібно подолати Пясечинський канал, кілька вулиць, а потім ще перетнути шестисмугову жваву Віслостраду.

 

У цій подорожі птахам допомагають місцеві служби та міська влада, яка вже не перший рік перекриває рух на Віслостраді для безпеки маленьких качок.

 

 

 

Раніше повідомлялося, що в трьох містах Англії – Лондоні, Бірмінгемі і Манчестері – з’явилися виділені смуги для качок на дорогах вздовж водойм.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button