Світ

У Туреччині стався землетрус магнітудою 5 балів за шкалою Ріхтера

У Туреччині стався землетрус магнітудою 5 балів за шкалою Ріхтера

Фото: pixabay.com

У Туреччині зафіксували землетрус

Землетрус стався в районі Пазарджик о 9.31. Поштовхи силою 5 балів були зафіксовані з епіцентром на глибині 7 км.

На сході Туреччини, у провінції Кахраманмараш, де були епіцентри руйнівних землетрусів у лютому минулого року, зафіксовано підземні поштовхи силою 5 балів за шкалою Ріхтера. Про це повідомляє Директорат з питань ліквідації наслідків стихійних лих та надзвичайних ситуацій (AFAD).

Зазначається, землетрус стався в районі Пазарджик о 9.31. Поштовхи силою 5 балів були зафіксовані з епіцентром на глибині 7 км.

Як повідомляється, цьому передував землетрус силою 3,8 бала, що стався о 09.02. У провінції були зафіксовані ще щонайменше чотири поштовхи меншої сили – до 2,5 бала.

За даними телеканала TRT Haber, землетрус спричинив паніку серед місцевого населення. Підземні поштовхи відчувались у провінціях Кахраманмараш, Адана, Османіє, Газіантеп, Адіяман, Кіліс та Шанлиурфа.

Проводяться роботи з оцінки збитків, про руйнування не повідомлялося.

Нагадаємо, на південному сході Туреччини торік в ніч на 6 лютого стався землетрус магнітудою 7,8 найсильніший на території країни з 1939 року. Загинуло понад 2300 людей.

Як повідомлялося, у серпні в Сирії стався землетрус магнітудою понад 5 балів за шкалою Ріхтера. Слабкі поштовхи відчувалися в Алеппо за 121 км від епіцентру. Також поштовхи відчули жителі північних районів Ізраїлю та Лівану.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 2 =

Back to top button