Світ

У Туреччині повідомили, коли обговорять зі Швецією її членство в НАТО

У Туреччині повідомили, коли обговорять зі Швецією її членство в НАТО

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг вважає, що Швеція має якнайшвидше стати членом НАТО

У березні Туреччина вирішила відкласти ратифікацію вступу до НАТО Стокгольма, зіславшись на недостатню боротьбу з тероризмом.

Повернутися до питання ратифікації заявки Швеції на членство в НАТО в Туреччині планують у першій половині червня. Про це в середу, 5 квітня, в інтерв’ю агентству Anadolu заявив радник президента Туреччини Ібрагім Калін.

 

 

Він зазначив, що Швеція все ще не виконала низку умов, через що Туреччина не може дати добро на вступ країни до Північноатлантичного Альянсу.

 

“Після того, як наш парламент схвалив членство Фінляндії в НАТО, ми домовилися провести наступну зустріч зі Швецією у перший чи другий тиждень червня”, – додав Калін.

 

Він пояснив терміни тим, що з 1 червня у Швеції набуває чинності новий антитерористичний закон, який стане кроком на шляху до виконання нею вимог Анкари.

 

Напередодні Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг висловив сподівання на швидке приєднання Швеції до НАТО.

 

Як відомо, у березні Туреччина вирішила відкласти ратифікацію вступу Стокгольма, пославшись на його недостатню боротьбу з тероризмом.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button