Світ

У Туреччині назвали строки, коли корвет Гетьман Іван Виговський вийде у мор

У Туреччині назвали строки, коли корвет Гетьман Іван Виговський вийде у мор

Фото: Clash Report

Корвет Гетьман Іван Виговський був урочисто спущений на воду

Передача військового корабля Україні запланована на перший квартал 2027 року. Своє перше плавання корабель здійснить у 2026 році.

Корвет Гетьман Іван Виговський, який був урочисто спущений на воду 1 серпня, здійснить своє перше плавання у 2026 році. Про це заявив генеральний директор турецької суднобудівної компанії STM, яка будує корвети для ВМС України, Озгюр Гюлерюз, передає Укрінформ.

За його словами, передача військового корабля Україні запланована на перший квартал 2027 року.

“Будівництво другого корабля в рамках нашого проєкту почалося в 2022 році. Цей корабель здійснить своє перше плавання в 2026 році. Другий корабель буде переданий ВМС України в першому кварталі 2027 року”, – зазначив Гюлерюз.

За його словами, Туреччина в суднобудуванні досягла рівня як забезпечення потреб власних збройних сил, так і допомоги дружнім країнам, зокрема у передачі досвіду та технологій.

“Ми пишаємося тим, що виробляємо сучасні корвети для України, стратегічного партнера нашої країни… Хотів би наголосити, що ми завжди з Україною, яка переживає складний процес як держава, ми продовжуватимемо нашу роботу щодо зміцнення українського флоту”, – заявив Гюлерюз.

Нагадаємо, другий український корвет класу Ada Гетьман Іван Виговський (F-212) спустили на воду на корабельні турецької компанії Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM).

Раніше повідомлялося, що військово-морські сили України вперше показали відео з випробувань корвета Гетьман Іван Мазепа у Туреччині. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + nineteen =

Back to top button