Світ

У Туреччині за рік заарештували понад 75 тисяч людей

Переважну більшість заарештованих - 52 тисячі осіб - підозрюють у зв'язках із забороненим у Туреччині рухом ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена

У Туреччині триває розпочата ще в другій половині 2016 року хвиля арештів. Впродовж 2018 року в країні були заарештовані близько 75,2 тисячі осіб за підозрою в “тероризмі”.

Про це повідомляє 1NEWS.

Переважну більшість заарештованих – 52 тисячі осіб – підозрюють у зв’язках із забороненим у Туреччині рухом ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена. Саме на цей рух турецька влада покладає відповідальність за організацію невдалої спроби військового перевороту в Туреччині в липні 2016 року.

Загалом, за офіційними даними, з липня 2016 року в Туреччині були затримані близько 218 тисяч за підозрою в причетності до путчистів. Майже 31 тисячу з них вже було засуджено або ж вони відбувають досудове ув’язнення.

МВС Туреччини запевнило, що хвиля арештів триватиме, і заявило, що 31 грудня слідчі оголосили в розшук ще 60 осіб. Всі вони – військовослужбовці, котрі служать у військово-повітряних силах країни. За даними турецького державного інформаційного агентства Anadolu, до середини дня вже 31 з них були ув’язнені.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button