Світ

У Таїланді суд відсторонив прем’єра через скандальне призначення

У Таїланді суд відсторонив прем єра через скандальне призначення

Фото: gettyimages

Сретту Тавісіна відсторонили за скандальне призначення

Глава уряду призначив міністром людину, яка 16 років тому намагалася підкупити суддів. За це призначення прем’єр поплатився власною посадою.

Конституційний суд Таїланду відсторонив прем’єр-міністра Сретту Тавісіна від посади за “порушення етичних норм”. Причиною стало призначення членом уряду посадовця, який раніше був ув’язнений за спробу підкупу судді, повідомляє АР.

Зазначається, що Тавісін призначив Пічіта Чуенбана міністром канцелярії прем’єр-міністра під час перестановок в уряді у квітні.

У 2008 році Чуенбан був ув’язнений на шість місяців за обвинуваченням у “неповазі до суду”: він нібито намагався підкупити суддю у справі, пов’язаній з колишнім прем’єр-міністром Таксіном Чінаватом. Чуенбан тоді намагався передати судді 2 млн батів (55 тис. дол.) готівкою в пакеті з продуктами.

Пічіт Чуенбан подав у відставку через кілька тижнів після призначення, коли знову спалахнули суперечки навколо цього інциденту.

У Конституційному суді заявили, що хоча Чуенбан вже відбув свій термін ув’язнення, його поведінка була нечесною. Тавісін, як прем’єр-міністр, несе повну відповідальність за перевірку кандидатів на посади членів свого кабінету. Прем’єр знав про минуле Чуенбана, але все одно призначив його, і тому суд постановив, що він порушив етичний кодекс.

Члени Кабінету міністрів тимчасово виконуватимуть свої обов’язки, доки парламент не затвердить нового прем’єр-міністра. Парламент не має жодних часових обмежень для призначення на цю посаду.

Нагадаємо, рік тому у Таїланді ув’язнили колишнього прем’єр-міністра Таксіна Чинавата, який 15 років перебував у вигнанні.

Добивався депортації Бі-2: генерала Таїланду підозрюють у хабарництві

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 19 =

Back to top button