Світ

У Сирії розбомбили посольство Ірану – звинувачують Ізраїль

У Сирії розбомбили посольство Ірану – звинувачують Ізраїль

Фото: скриншот

Наслідки авіаудару по консульству Ірану в Дамаску

Загинуло кілька командирів іранського Корпусу вартових ісламської революції. Посол Ірану заявив, що відповідь Тегерана буде “жорсткою”.

Консульство Ірану в столиці Сирії Дамаску у понеділок, 1 квітня, було знищене в результаті потужного авіаудару, який сирійські та іранські ЗМІ приписують Ізраїлю. Внаслідок удару загинули два іранських генерали і кілька дипломатів, повідомляє Reuters.

Ліванське джерело в органах безпеки в розмові з Reuters повідомило, що одним із загиблих був Мохаммад Реза Захеді – старший командир іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР). Іранське державне телебачення повідомило, що загинуло кілька іранських дипломатів.

На місці події репортери бачили дим, що піднімався з-під уламків будівлі, яка була зрівняна з землею, і припарковані ззовні машини швидкої допомоги.

Іранське інформаційне агентство Tasnim повідомило, що в результаті ізраїльського удару загинули п’ятеро людей. Сирійське державне інформаційне агентство SANA повідомило про невизначену кількість загиблих і поранених.

В Ізраїлі відмовилися коментуватися повідомлення ЗМІ про причетність країни до атаки.

Тим часом посол Ірану в Сирії Хосейн Акбарі, який не постраждав, заявив іранському державному телебаченню, що п’ять-сім людей, у тому числі дипломати, загинули, і що відповідь Тегерана буде “жорсткою”.

Нагадаємо, минулого тижня Ізраїль завдав удар по Сирії, повідомлялося про 33 загиблих цивільних і військових.

Напад на Ізраїль. Яка роль Ірану?

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button