Світ

У світі кількість біженців сягнула 80 млн

79,5 мільйона осіб у світі були змушені залишити свої домівки через війни, конфлікти або страх переслідування, повідомило Управління верховного комісара ООН у справах біженців, передає 1NEWS з посиланням на DW.

У всьому світі знову зросла кількість людей, змушених залишити свої домівки через війни, насильство, конфлікти або переслідування. Наприкінці минулого року їх було 79,5  мільйона осіб – майже на 9 мільйонів більше, ніж в кінці 2018 року, повідомило в четвер, 18 червня, Управління верховного комісара ООН у справах біженців.

Водночас значне зростання кількості біжеців і внутрішньо переміщених осіб пов’язане з тим, що управління вперше долучило до цієї статистики венесуельців, які залишили свою країну через катастрофічну ситуацію.

Кількість біженців зростатиме і надалі

За словами верховного комісара ООН зі справ біженців Філіппо Гранді, щорічне зростання кількості біженців пов’язане з тим, що дедалі рідше вдається врегульовувати конфлікти в світі, а зараз ситуацію погіршила пандемія COVID-19.

“У мене немає сумнівів у тому, що зростання бідності, відсутність рішень і продовження конфліктів призведуть до ще більшого переміщення населення як всередині регіонів, так і за їхніми межами, зокрема, в Європу”, – зазначив він.

При цьому в 2019 році кількість людей, вимушених виїхати зі своїх країн, істотно не змінилася і становила близько 26 мільйонів людей. Менше 10 відсотків з них прибули в Європу. Натомість кількість внутрішньо переміщених осіб в країнах їхнього проживання зросла від 41,3 мільйона в кінці 2018 року до 45,7 мільйона
людей.

Німеччина прийняла 1,1 мільйона біженців. За цим показником ФРН посідає п’яте місце в світі після Туреччини, Колумбії, Пакистану й Уганди. Крім того, в Німеччині перебувають понад 309 тисяч прохачів притулку, які чекають на рішення щодо свого статусу в країні.

 

 

Back to top button