Світ

У світі фіксують зростання захворюваності на кір в 4 рази

Найбільше зростання - на 700% - спостерігається в Африці

Кількість випадків захворювання на кір у всьому світі за перші три місяці 2019 року зросла вчетверо в порівнянні з цим же періодом минулого року. Спеціалізована установа ООН повідомила, що попередні дані свідчать про чітку тенденцію. Спалахи зафіксовано у всіх регіонах світу.

Найбільше зростання – на 700% – спостерігається в Африці, – повідомляє 1NEWS.

У ВООЗ кажуть, що реальні масштаби спалаху кору можуть бути набагато більшими, оскільки у світі в середньому реєструється лише один випадок з десяти.

Кір є дуже заразною важкою хворобою, що може призвести до серйозних ускладнень, зокрема пневмонії та енцефаліту, нагадують в ООН.

За даними ВООЗ, найбільше від спалахів хвороби потерпають Україна, Мадагаскар та Індія, де повідомляється про десятки тисяч випадків.

З вересня минулого року лише на Мадагаскарі від кору померло щонайменше 800 людей.

Спалахи також зафіксовано у Бразилії, Пакистані та Ємені. Повідомляється про зростанні випадків зокрема у Грузії, Киргизстані, Казахстані, М’янмі та Ефіопії.

Збільшення випадків захворювання на кір виявили також у країнах з високим рівнем вакцинації, зокрема у США, Ізраїлі та Таїланді.

Загалом з початку року було зафіксовано 112 163 випадки захворювання на кір у близько 170 країнах. За цей самий період минулого року на кір захворіли 28 124 людини у 163 країнах.

У 2018 році кором заразилися майже 83 тисячі людей в 43 країнах європейського регіону. За даними ВООЗ, понад 60 відсотків усіх випадків захворювання на кір у регіоні припадає на Україну.

ООН стверджує, що хвороби можна уникнути, за допомогою двох доз надійної та ефективної вакцини, але рівень охоплення дітей першою дозою вакцинації у світі зупинився на рівні 85%. Ця цифра має становити 95%, щоб уникнути спалахів захворювання, повідомляє організація.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button