Світ

У США жінку засудили за недотримання безпечної відстані з ведмедем

У США жінку зі штату Іллінойс засудили до чотирьох днів тюремного ув’язнення за те, що у травні не втекла, коли ведмідь гризлі з трьома ведмежатами підійшов на небезпечну відстань. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

25-річну Саманту Дерінг також на рік позбавили ​​права на відвідування Єллоустонського національного парку, пише The New York Times. 6 жовтня вона визнала себе винною в тому, що навмисне наближалася та фотографувала диких тварин на відстані 91 м.

“Жінку також звинуватили у годуванні, дотиках, роздратуванні, залякуванні та в тому, що вона навмисне тривожила диких тварин, але ці звинувачення суд відхилив”, – йдеться у повідомленні.

Окрім вироку до тюремного ув’язнення, суд зобов’язав Дерінг виплатити штраф у розмірі 1 тис. доларів і внести 1 тис. доларів у фонд захисту дикої природи.

“Парк — це не зоопарк, де за тваринами можна спостерігати в безпечному огородженому вольєрі. Підходити до самки гризлі з дитинчатами абсолютно нерозумно. Тут чиста удача: ось чому Дерінг є обвинуваченою у кримінальній справі, а не покаліченою туристкою”, – сказав у своїй заяві виконувач обов’язків прокурора Боб Мюррей.

Правила Єллоустонського парку забороняють відвідувачам “навмисне залишатися поруч з дикими тваринами або наближатися до них, включно з птахами, що гніздяться”.

На американця у штаті Невада, США напав ведмідь. Чоловік подав до суду на групу домовласників. У 2019 році американець винаймав в одному з житлових кварталів помешкання. Вранці він пішов викидати сміття. Відчинивши сміттєвий бак з контейнера на нього кинувся ведмідь. Тепер чоловік вимагає $15 тис. компенсації.

Back to top button