Світ

У США збили кулю-шпигуна

У США збили кулю-шпигуна

Куля-шпигун кілька днів літала над США

Військові дочекалися, поки куля вийде в море та збили її ракетою AIM-9X, випущеною F-22 Raptor.

Американські військові у суботу, 4 лютого, збили китайську повітряну кулю, яку вважали шпигуном. У Пентагоні заявили, що куля спостерігала за військовими базами.

 

“Сьогодні вдень за вказівкою президента Байдена винищувачі США, з Північного командування США, успішно збили висотний аеростат спостереження, який був запущений Китайською Народною Республікою і належав їй”, – заявили у Пентагоні.

 

Наголошується, що аеростат був збитий на висоті близько 19,8 км однією ракетою AIM-9X, випущеною F-22 Raptor на висоті близько 17,7 кілометрів.

 

Американські військові дочекалися, поки куля вийде в море в районі антлантичного узбережжя Міртл-Біч у Південній Кароліні. Федеральне авіаційне управління закрило повітряний простір біля узбережжя штатів Південна та Північна Кароліна. Також припинили роботу аеропортів.

 

Як повідомляється, куля впала на узбережжя у воду на глибині близько 14 метрів, тому очікується, що операція щодо підняття буде відносно легкою.

 

Пізніше ЗМІ поділилися відео, на якому видно момент збивання кулі.

 

 

У Пекіні раніше визнали, що повітряна куля була створена у Китаї. Однак там стверджували, що це просто метеорологічний зонд, який збився з курсу. Водночас у Пентагоні відкидали таке твердження і наголошують, що це розвідувальний корабель.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button