Світ

У США спостерігається “блокбастерне” зростання економіки – ЗМІ

У США спостерігається блокбастерне зростання економіки - ЗМІ

Фото: qbf.news

Байден поставив зростання у заслугу своїй програмі “Байденоміка”

Економіка США росте неймовірними темпами і перевершує усі прогнози оглядачів. Президент заявив про успіх “Байденоміки”.

Американська економіка в третьому кварталі перевершила прогнози, зрісши на 1,2%, порівняно з попереднім кварталом (4,9% у річному вимірі). Видання Washington Post назвало такий зріс “блокбастерним”.

Зазначається, що ці результати перевершили очікування оглядачів та відкинули зауваження скептиків, які вважали, що політика високих ставок Федерального резерву уповільнить економіку і викличе рецесію.

Президент США Джо Байден поставив зростання в заслугу своїй програмі “Байденоміка”, яка передбачає значні урядові інвестиції до інфраструктури.

“Це свідчення стійкості американських споживачів та американських працівників, яких підтримує “Байденоміка” – мій план росту економіки за рахунок зростання середнього класу”, – заявив Байден.

Washington Post вважає, що “політика адміністрації стала мастилом для економіки в критичний час”. Видання навело думки економістів, що інвестиції до інфраструктури почали приносити результат.

Видання New York Times зазначає, що економіка США показує кращі результати ніж інші провідні економіки й також пов’язує це з активними бюджетними витратами США, а також тим, що на економіку США менше вплинула російська війна проти України, від якої більше постраждала Європа.

Деякі оглядачі все ж припускають, що прискорення економічного зростання не триватиме довго, через зменшення заощаджень і завершення пільгового періоду виплат за боргами за навчання.

Нагадаємо, в Україні Нацбанк покращив прогнози по інфляції та ВВП через високу адаптивність бізнесу та населення до воєнних умов, а також рекордні врожаї.

Тим часом економіка РФ перейшла на воєнні рейки. МВФ очікує скорочення зростання ВВП наступного року вдвічі – до 1,1%.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button