Світ

У США пригрозили Грузії санкціями

У США пригрозили Грузії санкціями

Фото: Википедия

Держдеп США

Відповідальні за придушення протестів у Грузії можуть потрапити під санкції США. У Штатах уважно стежать за тим, що відбувається у Тбілісі.

Представник державного департаменту США Нед Прайс заявив, що Вашингтон може накласти санкції проти причетних до скандального закону про “іноагентів” у Грузії. Про це Прайс сказав у вівторок, 7 березня, під час брифінгу у Вашингтоні.

 

“Ми уважно стежимо за подіями останніх годин у Грузії. Ми бачимо повідомлення з Тбілісі, згідно з якими проти демонстрантів було застосовано сльозогінний газ та інші засоби для придушення протестів”, – заявив Прайс.

 

За його словами, відповідальні за придушення протестів у Грузії можуть потрапити під санкції США.

 

“У нас є низка інструментів, які дозволяють притягнути до відповідальності будь-кого в будь-якій країні за втручання у реалізацію того, що є універсальним правом людини”, – додав він.

 

Прайс також висловив сподівання, що грузинський уряд прислухається до грузинського народу, який наразі чітко заявляє свою позицію.

 

Як повідомлялося, 7 березня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект про прозорість іноземного впливу, який значною мірою успадковує російське законодавство про “іноагентів”.

 

 

 

Декілька сотень неурядових організацій та ЗМІ Грузії підписали заяву проти ухвалення закону. Серйозне занепокоєння у зв’язку з грузинською законодавчою ініціативою висловили США та ЄС.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button