Світ

У США пояснили позицію ФРН щодо танків для України


Німеччина на сьогоднішній день вирішує питання щодо танків Leopard і має це зробити сама, вважає Джон Кірбі.

 

Берлін нині працює над власним процесом щодо надання Києву танків Leopard. Про це заявив координатор стратегічної комунікації Білого дому з питань національної безпеки та оборони Джон Кірбі в інтерв’ю виданню Голос Америки, опублікованому в суботу, 21 січня.

 

“Ми знаємо, що Німеччина працює над власним процесом щодо Leopard, які є чудовими танками, дуже потужними, не вимагатимуть від українців надмірної кількості підготовки, якщо Німеччина захоче рухатися у цьому напрямі. Але це питання є ключовим. Це рішення Німеччини”, – пояснив він.

 

За його словами, партнери не штовхають та не вмовляють ФРН надати Leopard Україні.

 

“Ми хочемо, щоб країни давали те, що вони можуть, коли вони можуть і де вони можуть, і в тому розмірі та масштабі, який їх влаштовує. І це вирішуватиме Німеччина”, – заявив представник Білого дому.

 

Він також зазначив, що Німеччина збільшила свої внески, які вона почала робити ще на початку війни.

 

Кірбі запевнив, що наразі Берлін є “одним з провідних у світі донорів України з погляду саме фінансової допомоги” і додав, що союзники це “високо цінують”.

 

“Ми вважаємо, що важливо, щоб кожна нація, яка може підтримати Україну в її захисті, робила це саме зараз. Через види бойових дій, які вони ведуть на Донбасі, українці потребують додаткових танків”, – резюмував американський чиновник.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button